Osvěžte se lahodnými studenými recepty z bezpeckových melounů Bouquet

Meloun a horké počasí patří neodmyslitelně k sobě. Toto oblíbené ovoce totiž dokáže zchladit, osvěžit, hydratovat a dodat spoustu cenných minerálů, vitamínů a antioxidantů. Melouny Bouquet mají ještě jednu nespornou výhodu navíc – díky promyšlenému křížení neobsahují pecky, jen malé množství měkkých tenkých zrníček. Meloun je osvěžující svačinka, ale dobře se z něj připravují také rychlé recepty. Ty následující se hodí třeba k veselému prázdninovému obědu. Všechny se servírují za studena a chutnat budou dospělým i dětem. Vyzkoušejte originální pochoutky z bezpeckových melounů Bouquet!

Melouny Bouquet 1

Melounovo - malinová limonáda je báječné letní osvěžení. Maliny s melounem fungují jako skvělá dvojka, která se chuťově dobře doplňuje. Na dvě až tři sklenky budete potřebovat:

Melounovo malinová limonáda 1

•    300 g melounu Bouquet
•    200 g malin
•    1 pomeranč
•    perlivou vodu a hrst ledu

 

Meloun spolu s malinami rozmixujte zcela do hladka. Do takto připravené šťávy vymačkejte celý pomeranč a dolijte perlivou vodou. Dozdobit limonádu můžete například mátou či zbylými malinami. Díky melounu je limonáda sladká sama o sobě a není třeba ji nijak sladit. Pokud máte kyselejší maliny, můžete dosladit například javorovým sirupem.

 

Úžasná studená melounovo - mangová polévka s proscuittem a pepřem překvapí skvělou kombinací manga a soli. Ti odvážnější mohou do polévky přidat i trochu chilli. Na dvě porce si připravte:

Melounovo mangová polévka s proscuittem a pepřem 1 2

•    200 g melounu Bouquet
•    100 g manga
•    prosciutto (nebo jinou sušenou šunku)
•    špetku soli, pepř

Na okurkové pickles:
•    nastrouhaná salátová okurka
•    4 lžíce octa
•    2 lžíce třtinového cukru
•    1 lžička soli
•    100ml vody

Nejprve si připravte okurku, která polévku skvěle doplní. Zahřejte vodu, přidejte ocet, cukr a sůl a tímto rozvarem zalijte nastrouhanou okurku.  Samotná příprava polévky je velmi jednoduchá. Meloun spolu s mangem rozmixujte a jemně dochuťte pepřem a špetkou soli. Přibližně za hodinu bude okurka krásně odleželá a můžete začít se servírováním polévky. Nalijte na talíř, do středu vložte naloženou okurku a dozdobte natrhaným prosciuttem.


Meloun je netradiční ozdobou chlebíčků. Po těchto obložených chlebíčcích s černým sezamem se však jen zapráší. Originální varianta oblíbené pochoutky je rychle hotová a překvapí zajímavým spojením chutí. Nachystejte si:

Obložené chlebíčky s černým sezamem 2 2

•    meloun Bouquet nakrájený na tenké trojúhelníky
•    žervé
•    okurku
•    prosciutto
•    oblíbený chléb, veku nebo bagetu
•    černý sezam
•    koriandr


Menší chléb nebo bagetu nakrájejte na tenké plátky. Na takto připravené pečivo namažte žervé nebo jiný smetanovo-tvarohový sýr. Poté ozdobte okurkou nebo prosciuttem a navrch položte tence ukrojený meloun. Chlebíčky posypte sezamem a přidejte koriandr nebo petržel.

 

Sicilský melounový puding s krémem a karamelizovanými ořechy nabízí skvělou chuť, s níž zazáříte na každé letní party. Na 4 porce potřebujete:

Sicilský melounový puding s krémem a karamelizovanými ořechy 1
•    300 g melounu Bouquet
•    3 lžíce kukuřičného škrobu
•    vanilkový extrakt nebo zrníčka z poloviny vanilkového lusku
•    2 lžíce třtinového cukru
•    200 g šlehačky ke šlehání
•    150 g zakysané smetany
•    oblíbené ořechy (například pekanové či mandle)


Nejprve si připravte puding. Rozmixovaný meloun nalijte do rendlíku a zahřejte. Jakmile začne lehce probublávat, přidejte 3 lžíce kukuřičného škrobu, který před tím rozmícháte v troše vody. Lehce povařte.  Ve chvíli, kdy začne směs houstnout, vypněte sporák a přelijte do servírovacích sklenic. Dejte je asi na dvě hodiny chladnout do lednice. Mezitím si připravte karamelizované ořechy. Ořechy nasekejte na menší kousky a spolu se dvěma lžícemi cukru ohřívejte na pánvi do doby, než se začne tvořit karamel, ve kterém mícháním ořechy obalte. Poté směs vysypte na pečící papír a nechte vychladnout. Na závěr si připravte krém. Do ušlehané šlehačky vmíchejte zakysanou smetanu a takto jednoduše připravený krém naneste na puding. Pak už stačí sklenice s pudingem dozdobit třeba mátou nebo jedlými květy, ale rozhodně by neměl chybět kousek výborného melounu Bouquet.


Melouny Bouquet dováží do České republiky společnost Anecoop, která je španělským lídrem v exportu čerstvého ovoce a zeleniny. Firma spolupracuje s více než 150 000 farmáři, jejichž produkty vyváží do více než 60 zemí světa. Celý systém je chráněn ochrannou známkou Naturane s přísnými předpisy.

Více informací najdete na www.nejlepsimelouny.cz nebo na Instagramu a Facebooku


Melouny Bouquet jsou k dostání od konce dubna v supermarketech Kaufland, Globus, Albert a ve vybraných maloprodejnách. Cena se pohybuje okolo 25 Kč/kg.

        

Melouny Bouquet 5       

                           
www.nejmelouny.cz

                                                 
www.nejlepsimelouny.cz

                                            
Instagram @bouquet_ovoce

                                            
Facebook Bouquet 

                                                   
                                                                                   
                                                                         
 
                               

24. říjen 2020
Dnes má svátek Nina

Počasí


jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek